Beba se buni, vrišti i neutješno plače, a trbušćić joj je tvrd kao kamen

Kako bismo vam što više olakšali korištenje aplikacije LittleDot, pripremili smo za vas učestalo postavljana pitanja kako bi imali informacije na jednome mjestu. Obratite nam se s povjerenjem i isprobajte on-line konzultacije stručnjaka

Majka sam bebe stare 5 mjeseci i 10 dana. Nije imala posebno jake grčeve, trajali su ukupno mjesec dana. Ni sada kad joj dajem kašice i sokiće nema grčeve. Nekad je malo plačljiva, ispusti gasove i prođe. Ali u protekla 4 dana (2 dana u 19 sati, 2 dana u 23 sata) počne se buniti i odmah nakon toga uslijedi vrištanje, neutješan plač, a trbuščić joj je tvrd kao kamen. To traje otprilike pola sata. Podriguje nekoliko puta, ispušta plinove i žedna je dok bol traje. Poslije toga se umiri i počne se smijati. Jesu li u pitanju grčevi? Jako smo se zabrinuli. Jer, do sada se ovo nije događalo. Inače, ima 7,5 kg. Hvala unaprijed.

Mogli bi biti grčevi, ali mogli bi biti i zubići. Pokušajte dati probiotik u kapima, mažite desni nečim za umirenje boli pri nicanju zubića i pratite. Ako se i dalje javlja tijekom dužeg razdoblja, javite se pedijatru na pregled i obradu.

Pitanja i odgovori

Bilježite bitne trenutke u razvoju i životu djeteta

Besplatno preuzmite aplikaciju LittleDot kojom možete pratiti razvoj Vašeg djeteta, navike spavanja, hranjenje te sve ključne trenutke u njihovom životu.

Partneri