Preskoči na sadržaj

Izjava o privatnosti

Pravila o zaštiti privatnosti

More studio d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 19769775331
(u daljnjem tekstu More studio) kao voditelj obrade poštuje vašu privatnost i temelji svoje internetske stranice na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo. Ova pravila o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka te primjenu kolačića (cookies) na internetskim stranicama littledotapp.com (u nastavku: internetske stranice).

Molimo da pažljivo pročitate naša pravila o zaštiti privatnosti kako biste dobili jasnu sliku o tome kako mi prikupljamo, koristimo, štitimo ili na drugi način rukujemo Vašim Osobno identificirajućim podacima, sukladno uvjetima na našim web stranicama.

Korištenjem ovih internetskih stranica suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovim pravilima te pohranom i pristupom kolačićima na vašem uređaju.

1. KOJE OSOBNE PODATKE PRIKUPLJAMO OD KORISNIKA KOJI POSJEĆUJU I KORISTE NAŠ BLOG, WEB STRANICE I LITTLEDOT APLIKACIJU?

Kako bi održao funkcionalnost internetskih stranica i omogućio usluge koje korisnici traže, More studio na ovoj web lokaciji može prikupljati i upotrebljavati osobne podatke korisnika. Putem internetskih stranica littledotapp.com moguće je, ovisno o svrsi, prikupljanje vaših osobnih podataka kao što su: Ime i prezime, adresa e-pošte, kućna ili poslovna adresa, telefonski broj.

Upisom osobnih podataka ili prilaganjem dokumentacije u za to predviđena polja dajete privolu da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu za koju su dani.

More studio prikuplja podatke o Vašem računalu. Ovi podaci mogu uključivati Vaš tip preglednika, vrijeme pristupa i adrese web stranica.

More studio prikuplja podatke o klijentu i izvan ovog web-mjesta, na temelju obrazaca upitnika uz suglasnost klijenta i u svrhe navedene u tim obrascima.

Prikupljene podatke, kao i podatke koje je saznao na osnovi pružanja usluga klijentima i u obavljanju poslova s pojedinačnim klijentom, More studio obrađuje u svrhu u koju su isti dani, odnosno u svrhu korištenja web stranica i pružanja željenih usluga te kako bi Vam pružio informacije o proizvodima ili uslugama koje možete koristiti.

More studio može koristiti navedene podatke kako bi Vam pružio učinkovitiju korisničku uslugu, olakšao korištenje web stranica uklanjanjem potrebe za učestalim upisivanjem istih podataka ili za prilagodbu web stranica Vašim osobnim sklonostima i interesima.

More studio ne prodaje, ne iznajmljuje i ne posuđuje popis korisnika svojih stranica trećim stranama. Uz obvezu zadržavanja povjerljivosti, More studio može dijeliti podatke s pouzdanim partnerima za određene svrhe: Izradu statističke analize, omogućavanje korisničke potpore, organizaciju dostave ili slične potrebe. Svakoj takvoj trećoj strani zabranjena je daljnja obrada vaših osobnih podataka.

Ovime Vas More studio ujedno informira da imate pravo na pristup svim danim osobnim podacima, kao i na njihov ispravak, pravo naknadno odustati od prethodno danih suglasnosti, djelomično ili u cijelosti, kao i pravo usprotiviti se obradi osobnih podataka u svrhe pružanja informacija o proizvodima ili uslugama.

Prilikom registracije ili naručivanja na našim web stranicama, ovisno o slučaju, može se od Vas tražiti da unesete Vaše ili pak druge podatke kako biste nam pomogli omogućiti Vam da na pravi način doživite iskustvo korištenja naših stranica.

2. KADA I KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO PODATKE TE KOLIKO IH DUGO ČUVAMO?

Osobne podatke prikupljamo na slijedeći način:

  1. Prilikom registracije radi korištenja naših usluga i to: ime i prezime, e-adresa
  2. Prilikom prijave u naš tim stručnjaka i to: ime i prezime, e-adresa, broj mobitela, titula, broj licence, specijalizacija/uža specijalnost
  3. Prilikom slanja upita našem timu liječnika: ime i prezime, e-adresa, nalazi I dokumnetacija koju nam vi sami odlučite poslati
  4. Prilikom prijave na newsletter: e-adresa
  5. Prilikom korištenja LittleDot aplikacije i to podatke koje nam Vi sami odlučite dostaviti kao što su ime djeteta, datum rođenja, liječnička dokumentacija i sl.
  6. Neke osobne podatke prikupljamo jer smo dužni radi poštivanja zakonskih i podzakonskih propisa. Tako je npr. Zakonom o računovodstvu, Zakonom o PDV-u, Zakonom o fiskalizaciji prometu gotovinom, Općim poreznim zakonom propisano koje podatke treba sadržavati račun te ćemo od vas biti dužni prikupiti sve podatke kako bi osigurali valjanost ispostavljenog računa.
  7. Kada nam Vi podnesete prigovor, reklamaciju ili upit
  8. Putem privole za izravni marketing koja može biti dana npr. putem e-maila ili neposredno potpisivanjem obrasca privole

Osobne podatke ćemo čuvati u obliku koji omogućuje identifikaciju samo onoliko dugo koliko je potrebno u svrhe radi kojih se osobni podaci obrađuju ili koliko pojedini propisi naše zemlje nalažu voditelju obrade čuvanje osobnih podataka. Osobni podaci se mogu pohraniti na dulje razdoblje pod određenim propisanim uvjetima kao primjerice u statističke svrhe, u svrhe arhiviranja u javnom interesu.

U slučaju kada Vaše podatke obrađujemo temeljem privole, ukoliko opozovete danu privolu prestat ćemo obrađivati Vaše podatke te ih više nećemo upotrebljavati u dane svrhe, no to može rezultirati nemogućnošću korištenja nekim dodatnim pogodnostima koje su vezane za njih.

Molim da uzmete u obzir da Vaše podatke nećemo brisati u navedenim vremenskim intervalima, ukoliko je pokrenut postupak prisilne naplate neplaćenih dospjelih potraživanja ili ako je pokrenut drugi postupak, tada će osobni podaci biti brisani po konačnom okončanju istog postupka odnosno po zastari tražbina u skladu s propisima kojima se uređuju obvezno-pravni odnosi.

Isto tako, ukoliko se radi o osobnim podacima koji su prikupljeni u svrhu zaključenja ugovora (npr. ugovor o pružanju usluga), takve ugovore ćemo radi zaštite naših i Vaših prava i interesa čuvati još 5 godina od njihova zaključenja i/ili izvršenja.

3. KAKO MI KORISTIMO VAŠE PODATKE?

Mi možemo koristiti podatke prikupljene od Vas kad se registrirate, dogovorite sastanak ili koristite određene druge sadržaje web stranica isključivo u svrhu radi koje su osobni podaci dani.

4. KAKO MI ŠTITIMO PODATKE NAŠIH KORISNIKA?

Internetska stranica littledotapp.com štiti vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Sigurnosna kopija (backup) Vaših osobnih podataka pohranjena je na sigurnom poslužitelju (server) i može joj pristupiti samo ograničen broj osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su u obvezi čuvati takve podatke povjerljivima.

Mi primjenjujemo čitav niz sigurnosnih mjera kad god korisnik ispostavi narudžbu, unese, podnese ili pristupi svojim informacijama kako bismo održali sigurnost Vaših osobnih podataka. Također, LittleDot App, kao jedan od dijelova web stranica www.littledotapp.com, neće prenositi pohranjene sigurnosne kopije podataka o korisniku na sigurni server bez prethodnog ishođenja korisnikove dozvole i pružanja korisniku pristupa informacijama o tome kako i gdje će podaci biti pohranjeni. Niti jedna treća strana neće imati pristup pohranjenim podacima.

Prigovor vezan za obradu Vaših osobnih podataka imate pravo uputiti prema More studio na e-mail adresu [email protected], adresu sjedišta društva ili na telefonski broj +385(99)5268045

Prigovor možete uputiti i nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka, odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

5. KORISTIMO LI MI ‘KOLAČIĆE’ (‘COOKIES’)?

Na internetskim stranicama littledotapp.com primjenjuju se tzv. kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj kojima se korisnik koristi.

Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj mrežnog odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega.

Kolačići se upotrebljavaju za funkcioniranje svih značajki internetskih stranica i bolje korisničko iskustvo, a mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta internetskim stranicama) ili trajni (na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta).

Kolačićima trećih strana littledotapp.com koristi se za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naših internetskih stranica. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Internetske stranice društva More studio ne sadržavaju kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaše računalo.

Stranice littledotapp.com služe se statistikom Google Analytics, a pravila o kolačićima treće strane potražite na Google Analytics. Podatke o tome kako se korisnici koriste našom internetskom stranicom povremeno možemo prikupljati koristeći se i drugim alatima sličnima usluzi Google Analytics.

Vi možete podesiti da Vas računalo upozori svaki puta kad god se šalju cookies, ili pak možete odlučiti isključiti sve „cookies“. Ovo činite u postavkama svog preglednika /browser/ (primjerice, Internet Explorer). Svaki je preglednik malo drugačiji, tako da proučite izbornik Help na Vašem pregledniku kako biste saznali ispravan način podešavanja Vaših cookies.
Ukoliko isključite opciju cookies, neke funkcije koje poboljšavaju učinkovitost korištenja web stranica bit će onemogućene, a neke od naših usluga neće raditi potpuno ispravno.
Međutim, i dalje možete ispostavljati narudžbe i koristiti usluge.

5.1. KOJE VRSTE KOLAČIĆA POSTOJE?

Kako biste bolje razumjeli kolačiće i kako ih kontrolirati, u nastavku možete saznati koje vrste kolačića postoje te koji se koriste na web stranici.

Kolačići od prve strane (first party cookies)

Kolačići koje je na vaš uređaj instalirala organizacija čiju web stranicu posjećujete poznati su kao kolačići “prve strane”.

Kolačići treće strane (third party cookies)

Kolačići koje je na vaš uređaj web stranicom koju posjećujete instalirala druga organizacija poznati su kao kolačići “treće strane”. Primjer kolačića “treće strane” je kolačić koji je postavila tvrtka specijalizirana za analitiku web stranica (primjerice, Google Analytics) koja vlasniku web stranice daje podatke o broju osoba koji posjećuju istu.

Stalni kolačići (persistent cookies)

Stalni kolačići ostaju spremljeni na vašem uređaju i nakon zatvaranja web preglednika. Uz pomoć ovih kolačića web stranice pohranjuju podatke kako bi vam se olakšalo njihovo korištenje. Primjerice, web stranice koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke zapamtit će vaš unos koji će se pojavljivati pri svakom novom posjetu.

Privremeni kolačići (session cookies)

Privremeni kolačići uklanjanju se s vašeg uređaja u trenutku zatvaranja web preglednika u kojem ste pregledavali web stranicu. Pomoću ovih kolačića stranice pohranjuju privremene podatke koji služe za njezino ispravno funkcioniranje.

6. OTKIRVANJE PODATAKA TREĆIM STRANAMA

Mi ne prodajemo, trgujemo niti na drugi način prenosimo vanjskim stranama Vaše osobno identificirajuće podatke, te niti jedna treća strana neće imati pristup takvim podacima.

6.1. POVEZNICE (LINKOVI) TREĆIH STRANA

S vremena na vrijeme, prema našoj diskrecijskoj ocjeni, mi možemo na našim web stranicama uključiti ili nuditi proizvode ili usluge treće strane. Ove internetske stranice trećih strana imaju zasebna i neovisna pravila o zaštiti privatnosti. Mi stoga nismo odgovorni i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj i aktivnosti takvih povezanih web stranica.

Neovisno o tome, namjera nam je zaštititi integritet naših web stranica i pozdravljamo svaku Vašu povratnu informaciju (feedback) koju nam dostavite o tim web stranicama.

7. KAKO NAŠE WEB STRANICE RUKUJU SIGNALIMA ZABRANE PRAĆENJA (DO NOT TRACK SIGNALS)?

Mi poštujemo signale zabrane praćenja i stoga ne pratimo, ne postavljamo cookies niti koristimo oglašavanje kada je postavljen mehanizam preglednika na opciju Do Not Track (DNT).

8. OMOGUĆUJU LI NAŠE WEB STRANICE TREĆIM STRANAMA BIHEVIORALNO PRAĆENJE KORISNIKA?

Također je važno primijetiti da mi trećim stranama ne dozvoljavamo provođenje bihevioralnog praćenja korisnika.

9. IZJAVA O SIGURNOSTI KUPNJE KREDITNIM KARTICAMA

Povjerljivost Vaših informacija je zaštićena i osigurana korištenjem SSL enkripcije. Stranice za internetsko plaćanje su osigurane korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak kodiranja podataka radi sprečavanja neovlaštenog pristupa tijekom prijenosa podataka. Ovo omogućava siguran prijenos podataka i sprečava neovlašteni pristup podacima tijekom komunikacije između korisnika i Webteh WebPay Payment Gateway, kao i u obrnutom smjeru.Webteh WebPay Payment Gateway i financijske institucije razmjenjuju podatke koristeći svoju virtualnu privatnu mrežu (VPN), koja je također zaštićena od neovlaštenog pristupa. Webteh je ovlašteni pružatelj usluga plaćanja PCI DSS Razine 1.

Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica, te isti nisu dostupni neovlaštenim osobama.

10. KAKVA JE PRAKSA U POGLEDU PRIKUPLJANJA OSOBNIH PODATAKA?

Razumijevanje Načela pravične prakse vezano za prikupljanje osobnih podataka /the Fair Information Practice Principles/ i shvaćanje kako ih primijeniti su ključni za pridržavanje različitih zakona o zaštiti privatnosti kojima se štite osobni podaci. Web stranice littledotapp.com i aplikacija LittleDot App su dizajnirane kao svojevrsna pomoć roditeljima da bi pratili, dokumentirali i razriješili zdravstvene probleme svog djeteta, ali one same nisu isto što i liječnički pregled niti su zamjena za takav pregled, kao niti zamjena za postavljanje dijagnoze ili za određivanje terapije. Web stranice littledotapp.com i aplikacija LittleDot App ne preuzimaju nikakvu odgovornost za bilo kakve zdravstvene posljedice. Sigurnost skidanja podataka s LittleDot App aplikacije putem e-mail poruke je isključiva odgovornost registriranog korisnika.

Da bismo bili u skladu s pravičnom praksom u pogledu prikupljanja osobnih podataka, poduzet ćemo sljedeće odgovarajuće radnje ako bi došlo do povrede osobnih podataka:

Obavijestit ćemo korisnike o tome što je prije moguće, putem e-mail pošte i isticanjem obavijesti na samim web stranicama te ćemo bez odgode poduzeti sve potrebne radnje sukladno važećim propisima iz područja zaštite osobnih podataka.

Ako imate bilo kakva pitanja vezano za zaštitu osobnih podataka, možete nas kontaktirati koristeći dolje navedene kontakt podatke.

Web: www.littledotapp.com
E-mail: [email protected]

Ažurirano 15. studenog 2018.