Zanima me kada bih trebala uvoditi iduće obroke, kojim tempom i redoslijedom?

Kako bismo vam što više olakšali korištenje aplikacije LittleDot, pripremili smo za vas učestalo postavljana pitanja kako bi imali informacije na jednome mjestu. Obratite nam se s povjerenjem i isprobajte on-line konzultacije stručnjaka

Poštovana, imam sina starog 7,5 mjeseci. Uz dojenje ima dva kruta obroka, prije podne voće i žitarice, a za ručak povrće s rižom ili mesom. Zanima me kada bih trebala uvoditi iduće obroke, kojim tempom i edoslijedom?Želja mi je dojiti ga barem godinu dana. Kada ga važem, jako je živahan i teško mi je odrediti koliko je dobio na težini. Procjenjujem da je u posljednjih mjesec i pol dobio oko 400 grama. Je li to dovoljno?

Vaš ritam i vrsta hrane su u redu. U drugoj polovici prve godine bebe dobivaju manje na težini. Najbolje je da bebu izvažete kod pedijatra pa ako mjesečno ne dobiva dovoljno, može se preporučiti kaloričnija prehrana.

Pitanja i odgovori

Bilježite bitne trenutke u razvoju i životu djeteta

Besplatno preuzmite aplikaciju LittleDot kojom možete pratiti razvoj Vašeg djeteta, navike spavanja, hranjenje te sve ključne trenutke u njihovom životu.

Možda te zanima:

Neka često postavljena pitanja roditelja

Smijem li djetetu dati više od mjere ili se trebam pridržavati proizvođačevih uputa?

Beba ima crvenilo koje se proteže od velikih usana do rektalnog dijela. Što bi moglo biti uzrok?

Kći mi je imala stafilokok u nosu. Pila je sirup Klavocin. Postoji li mogućnost kakvih komplikacija? Koliko su ugroženi ostali ukućani?

Je li dobro i dovoljno za sina od godinu dana da ga samo dojim?

Partneri