Beba je nemirna dok podriguje i povrati

Kako bismo vam što više olakšali korištenje aplikacije LittleDot, pripremili smo za vas učestalo postavljana pitanja kako bi imali informacije na jednome mjestu. Obratite nam se s povjerenjem i isprobajte on-line konzultacije stručnjaka

Imam bebu staru 10 tjedana i kada je nakon hranjenja dignem na rame da podrigne, jako je nemirna, vrpolji se i plače (bez obzira na to dojim li je ili nakon adaptiranog mlijeka). Trlja nosićem ili ustima o moje rame. Nakon što podrigne, uglavnom se smiri, ali ne uvijek. Često nakon podrigivanja povrati. Je li to u redu ili postoji možda kakav problem? Ponekad je nakon hranjenja odmah stavim leći jer zaspi na dojci, ali je bljuckanje probudi za petnaestak minuta. Tijekom dana puno plače i stavlja šakicu u usta pa pretpostavljam da je svrbe desni, ali mi je nejasno zašto plače nakon što je podignem da podrigne. Kao da joj to smeta.

Sve je to normalna pojava. Nakon hranjenja je dignite. Ako bljucne nakon hranjenja i podrigne pa se smiri, to je u redu. Naravno, od navršena dva mjeseca počinju nicati zubići pa je vjerojatno i to muči.

Pitanja i odgovori

Bilježite bitne trenutke u razvoju i životu djeteta

Besplatno preuzmite aplikaciju LittleDot kojom možete pratiti razvoj Vašeg djeteta, navike spavanja, hranjenje te sve ključne trenutke u njihovom životu.

Možda te zanima:

Neka često postavljena pitanja roditelja

Moja djevojčica hoda non stop na prstima i prsti su se lagano deformirali. Postoji li kakva obuća i vježbe da se to ispravi?

Kći mi je imala stafilokok u nosu. Pila je sirup Klavocin. Postoji li mogućnost kakvih komplikacija? Koliko su ugroženi ostali ukućani?

Koliko je opasna uporaba najmasnijih kremica za dječje lice za blagi atopijski dermatitis?

Koji su najvažniji savjeti koje biste dali roditeljima kad je riječ o brizi prema djeci tijekom ljetnih vrućina?

Partneri