Sin puno plače zbog sitnica. Što činiti? Kako se postaviti?

Kako bismo vam što više olakšali korištenje aplikacije LittleDot, pripremili smo za vas učestalo postavljana pitanja kako bi imali informacije na jednome mjestu. Obratite nam se s povjerenjem i isprobajte on-line konzultacije stručnjaka

Imam sina dobi 4 godine i ponekad me doista izluđuje svojim ponašanjem. Od rođenja plače puno više nego ostala djeca, i to zbog kojekakvih sitnica. Trenutačno nam je veliki problem vrtić. Iako ga pohađa već godinu dana, u trenutku kad ga trebam ostaviti počne vrištati iz petnih žila, zgrabi me i ne pušta. Takav je bio i prva tri mjeseca kad je počeo odlaziti u vrtić, ali se smirio, a sada se sve ponavlja. Što učiniti?Kako se postaviti? U čemu je problem? Postajem očajna zbog njegova ponašanja. Unaprijed vam zahvaljujem na odgovoru.

Jedinstvene formule nema, vjerojatno je ponovo u fazi prilagođavanja na vrtić, pa ako je prošla i prethodna, proći će i ova. Ipak, s obzirom na to da je dijete starije i oduvijek reagira intenzivnije nego druga djeca, bilo bi pametno obratiti se psihologu koji će pregledati dijete, napraviti psihologijsku obradu i preporučiti što da učinite i kako da se postavite.

Pitanja i odgovori

Bilježite bitne trenutke u razvoju i životu djeteta

Besplatno preuzmite aplikaciju LittleDot kojom možete pratiti razvoj Vašeg djeteta, navike spavanja, hranjenje te sve ključne trenutke u njihovom životu.

Partneri