Moj sinčić star 8 mjeseci ima gljivičnu infekciju. Zanima me smijem li mu maziti inficirano područje kremom Travocort?

Kako bismo vam što više olakšali korištenje aplikacije LittleDot, pripremili smo za vas učestalo postavljana pitanja kako bi imali informacije na jednome mjestu. Obratite nam se s povjerenjem i isprobajte on-line konzultacije stručnjaka

Moj sinčić star 8 mjeseci ima gljivičnu infekciju. Zanima me smijem li mu maziti inficirano područje kremom Travocort? Hoće li to pomoći?

U prvom redu valja provjeriti radi li se o gljivičnoj infekciji i gdje se nalaze kožne promjene. Ako se radi o pelenskom osipu koji ne prolazi uobičajenom njegom, postoji mogućnost da se radi o gljivicama. Sigurnu dijagnozu može se postaviti mikološkom obradom u dermatološkim ordinacijama. Ako ste već počeli s navedenom kremom, obrada se ne može učiniti. Navedena krema sadržava i kortikosteroide, što ja ne bih preporučila ako se radi samo o gljivičnoj infekciji. Postoji niz drugih preparata namijenjenih za liječenje gljivičnih promjena na koži… Kortikosteroidne kreme se kod dojenčadi daju iznimno rijetko i uz preporuku specijalista u strogo indiciranim slučajevima.

Pitanja i odgovori

Bilježite bitne trenutke u razvoju i životu djeteta

Besplatno preuzmite aplikaciju LittleDot kojom možete pratiti razvoj Vašeg djeteta, navike spavanja, hranjenje te sve ključne trenutke u njihovom životu.

Možda te zanima:

Neka često postavljena pitanja roditelja

Sinčić ima tešku srčanu manu i gastroezofagealni refluks. Pošto ne može zadržavati tekućinu kako da mu organiziram prehranu?

Moram li prekinuti dojiti ako ostanem trudna tijekom dojenja?

Imam dvogodišnjega sina kojemu već treći dan iz čista mira počne curiti krv iz nosa. Je li to zabrinjavajuće?

Kome se obratiti za pomoć? Sin dobi 4,5 godina kaka u gaćice i nikako ga odviknuti od toga. Molim preporuku.

Partneri