Curica nema stolicu po tjedan dana. S čepićima ima, ali nismo sigurni je li to u redu?

Kako bismo vam što više olakšali korištenje aplikacije LittleDot, pripremili smo za vas učestalo postavljana pitanja kako bi imali informacije na jednome mjestu. Obratite nam se s povjerenjem i isprobajte on-line konzultacije stručnjaka

Imamo curicu staru 2,5 mjeseci koja je na prsima. Lijepo napreduje: rođena je teška 3600 g, a sada ima 5350 g. Problem je u tome što već 7 dana nema stolicu. Do sada je sve bilo uredno. Zvali smo pedijatricu koja nam je savjetovala čepiće (1/2 čepića). To smo i napravili i odmah se pokakala. Pedijatrica nam je rekla da joj ubuduće stavljamo čepiće ako stolica izostane 4 dana. Nismo sigurni je li to u redu? Što vi mislite o tome? Beba je vesela i trbuščić joj je mekan. Čitamo u literaturi kako je normalno da djeca na prsima nemaju stolicu i po 10 dana! Postoje li kakvi prirodni lijekovi?

Dakle, doista je normalno (fiziološki) da beba na prsima nema stolicu i do 10 dana, međutim, ako je to muči, morate nešto poduzeti. Pokušajte bebi dati probiotske kapi, a u slučaju da to nikako ne funkcionira, nakon 10 dana možete eventualno primijeniti glicerinski čepić za bebe.

Pitanja i odgovori

Bilježite bitne trenutke u razvoju i životu djeteta

Besplatno preuzmite aplikaciju LittleDot kojom možete pratiti razvoj Vašeg djeteta, navike spavanja, hranjenje te sve ključne trenutke u njihovom životu.

Možda te zanima:

Neka često postavljena pitanja roditelja

Kćerka neće da kaki, mislimo da je problem u glavici, molim za pomoć

Imamo problem s noćnim podojem. Stalno traži hranu. Je li vrijeme i na koji način da se odvikavamo?

Imam curicu staru 4 godine koja je stalno prehlađena. Pedijatar nam je savjetovao da izvadimo krajnike. Što da radimo?

Beba se grči i često krikne u snu. Stolica od tri puta na dan je sada jedanput. Je li to normalno?

Partneri