Je li 6800 g dobro za 2 tjedna ranije rođenu bebu, sada u dobi od 7 mjeseci?

Kako bismo vam što više olakšali korištenje aplikacije LittleDot, pripremili smo za vas učestalo postavljana pitanja kako bi imali informacije na jednome mjestu. Obratite nam se s povjerenjem i isprobajte on-line konzultacije stručnjaka

Imam sina koji je nedavno navršio 8 mjeseci. Rođen je 2 tjedna ranije s 2660 g i 46 cm. Iz bolnice smo izašli s 2440 g. Ne dojim. Na pregledu nakon navršenih 6 mjeseci pedijatrica nam je rekla da mu je kilaža ispod prosjeka, tj. imao je 6400 g. Jede dobro, živahan je, zdrav. Pedijatrica mi je nudila nekakve letke s prahovima za brži dobitak na kilaži, ali ja sam umjesto toga pojačala žitarice i kad smo nakon mjesec bili na vaganju, dobio je 400 g. Je li 6800 g dobro za bebu dobi 7 mjeseci? Ovaj mjesec još nismo išli na pregled.

Super dobro za bebu koja je ranije rođena. Beba ne treba biti preteška, dovoljno je da dobiva svaki mjesec na težini i da prati svoju krivulju. Dobro ste učinili što ste uveli žitarice, one koncentriraju hranu i daju dodatne kalorije.

Pitanja i odgovori

Bilježite bitne trenutke u razvoju i životu djeteta

Besplatno preuzmite aplikaciju LittleDot kojom možete pratiti razvoj Vašeg djeteta, navike spavanja, hranjenje te sve ključne trenutke u njihovom životu.

Možda te zanima:

Neka često postavljena pitanja roditelja

Dijete između 2. i 3. nožnog prsta ima plivaću kožicu, ali nitko mi nije objasnio kako s time postupati

Bebi je dijagnosticirana mišićna distonija, asimetrija. Imate li koji savjet za vježbice i slično?

Podoji za bebu od 3 tjedna traju predugo, a beba traži ponovno nakon jednoga sata.

Malena ima plodne vode u ušima i morat će nositi aparatić. Postoji li mogućnost da beba normalno čuje kada plodna voda izađe iz ušiju?

Partneri