Sin kada ugleda nešto što mu privuče pozornost, lagano počnu drhtati ruke. Je li to od uzbuđenja?

Kako bismo vam što više olakšali korištenje aplikacije LittleDot, pripremili smo za vas učestalo postavljana pitanja kako bi imali informacije na jednome mjestu. Obratite nam se s povjerenjem i isprobajte on-line konzultacije stručnjaka

Imam sina koji je nedavno napunio 4 mjeseca. Rodio se u 38. tjednu, 3005 g i 46 cm, Apgar 10/10. Na pregledu s 4 mjeseca imao je 8 kg i 66 cm. Pedijatrica je zadovoljna napretkom, rekla je da možemo početi s kašicama, što smo i učinili i on je to prihvatio. Nije dojen, na Hippu je, ultrazvuk kukova u redu, liječnica je rekla da je lijepo okošten i sve dobro formirano. Primijetila sam kako mu, kada ugleda nešto što mu privuče pozornost, nešto čega bi se htio domoći, lagano počnu drhtati ruke. To ne traje dugo, svega 1-2 sekunde… Je li to možda od uzbuđenja što je ugledao nešto novo, zanimljivo, pa želi do toga? Podrhtavanje rukica zna se dogoditi i kada počne plakati. Unaprijed hvala na odgovoru!

Podrhtavanje rukica je tremor, može se javiti kada se beba uzbudi, ali u dobi od 4 mjeseca nije uobičajeno. Ako se to bude često ponavljalo, potrebno je otići na pregled k neuropedijatru.

Pitanja i odgovori

Bilježite bitne trenutke u razvoju i životu djeteta

Besplatno preuzmite aplikaciju LittleDot kojom možete pratiti razvoj Vašeg djeteta, navike spavanja, hranjenje te sve ključne trenutke u njihovom životu.

Možda te zanima:

Neka često postavljena pitanja roditelja

Curica od 9 godina pušta dio stolice u gaćice. Vrlo je hiperaktivna, neposlušna i tvrdoglava.

Koliko tekućine moram popiti ako dojim? Moram li piti pivo ako dojim?

Djevojčica je slabog imuniteta i sklona prehladama. Ima temperaturu i upalu uha. Koliko traje temperatura kad je u pitanju upala uha?

Djevojčica sa alergijom na kravlje mlijeko i kvasac

Partneri