Kako mogu spriječiti da i beba ne dobije neku alergijsku bolest, npr. atopijski dermatitis?

Kako bismo vam što više olakšali korištenje aplikacije LittleDot, pripremili smo za vas učestalo postavljana pitanja kako bi imali informacije na jednome mjestu. Obratite nam se s povjerenjem i isprobajte on-line konzultacije stručnjaka

U obitelji imamo alergijske bolesti: moj suprug boluje od astme, a ja imam sezonski alergijski rinitis. Kako mogu spriječiti da i beba ne dobije neku alergijsku bolest, npr. atopijski dermatitis?

Jako je važno primijeniti odgovarajuće kreme bez konzervansa i iritirajućih čimbenika koji bi mogli potencirati nastanak dermatitisa. Isto je tako važno paziti na prehranu (dojenje je najbolje za bebe i može prevenirati mnoge alergijske bolesti, primjerice kada postoji alergija na kravlje mlijeko) i održavati bebinu okolinu sa što manje štetnih tvari. Prostorija gdje je beba mora biti čista i prozračna, mora se lako održavati, bez saga, zastora i plišanih igračaka. Prostorija također ne smije biti pretopla ni presuha, dobro je povremeno je ovlaživati. Odjeća za bebe mora biti od čistog pamuka i lako periva.

Pitanja i odgovori

Bilježite bitne trenutke u razvoju i životu djeteta

Besplatno preuzmite aplikaciju LittleDot kojom možete pratiti razvoj Vašeg djeteta, navike spavanja, hranjenje te sve ključne trenutke u njihovom životu.

Možda te zanima:

Neka često postavljena pitanja roditelja

Kome se obratiti za pomoć? Sin dobi 4,5 godina kaka u gaćice i nikako ga odviknuti od toga. Molim preporuku.

Kćerki od 16 mjeseci još uvijek otvorena fontanela. Koliko brzo ona srasta?

Podoji za bebu od 3 tjedna traju predugo, a beba traži ponovno nakon jednoga sata.

Sin od 3,5 mjeseci treći dan nema stolicu. Je li to zbog prerane dohrane?

Partneri