Nakon ukidanja noćnog obroka, jako loše spava, svako malo se budi i ne može zaspati

Kako bismo vam što više olakšali korištenje aplikacije LittleDot, pripremili smo za vas učestalo postavljana pitanja kako bi imali informacije na jednome mjestu. Obratite nam se s povjerenjem i isprobajte on-line konzultacije stručnjaka

Imam curicu staru 14 mjeseci, od rođenja je na adaptiranom mlijeku. Noćno hranjenje prekinuli smo prije mjesec dana i od tada je počela piti dvije bočice čaja noću, jako loše spava, svako malo se budi, a oko 2 ili 3 probudi se i ne može zaspati sat dva. Probala sam joj dati mlijeko, ali uopće ne želi primiti bočicu.

Dijete dobi 14 mjeseci ne treba noćni obrok. S obzirom na to da se češće budi, dobro je da joj date tekućine, možda bolje vodu nego zaslađen čaj. Čini mi se malo previše čaja ako se radi o bočicama od 250 ml u dva navrata, dakle 500 ml. Pitanje je zbog čega se dijete budi, niču li joj zubi, je li možda nedavno krenula u jaslice, je li prehlađena, je li presuh zrak u prostoriji gdje spava… Ne bi bilo loše kontrolirati krvnu sliku i mokraću i posavjetovati se s pedijatrom koji prati dijete.

Pitanja i odgovori

Bilježite bitne trenutke u razvoju i životu djeteta

Besplatno preuzmite aplikaciju LittleDot kojom možete pratiti razvoj Vašeg djeteta, navike spavanja, hranjenje te sve ključne trenutke u njihovom životu.

Možda te zanima:

Neka često postavljena pitanja roditelja

Mom tromjesečnom sinu dijagnosticirana je obostrana hidrokela testisa, jače izražena desno

Mogu li poslije dva mjeseca povratiti laktaciju? Mlijeko mi je počelo nestajati otkad pijem tablete zbog visokog tlaka.

Koliko često smijem djetetu od 20 mjeseci davati kozje mlijeko?

Jednogodišnjak još uvijek dojim i slabo napreduje. Prije 3 mjeseca imao je salmonelu je li moguće da je to uzrok?

Partneri