Beba odbija dojku i adaptirano mlijeko, slabokrvno je, rođeno ranije

Kako bismo vam što više olakšali korištenje aplikacije LittleDot, pripremili smo za vas učestalo postavljana pitanja kako bi imali informacije na jednome mjestu. Obratite nam se s povjerenjem i isprobajte on-line konzultacije stručnjaka

Dobar dan, molim vas za pomoć, više ne znam što da radim. Moje dijete već nekoliko mjeseci ne napreduje, odbija cicu i adaptirano mlijeko, ima 10 mjeseci i 7 kg. Pije željezo jer je slabokrvan. Rodio se 2 tjedna prije termina. Dajem mu voćne kašice, kuham piletinu s krumpirom i mrkvicom, oslić s blitvom itd. Jede kruh i kekse, adaptirano mlijeko hoće samo s keksom, ali ne želi ga piti iz bočice. Sva djeca piju mlijeko, jedino on neće. Što nije u redu s njim? Molim vas, pomozite, ne mogu ga više gledati ovako mršavog, jede sve osim mlijeka i ne napreduje.

Ako beba ne napreduje težinom, svakako se javite pedijatru. On će vas vjerojatno poslati na pretrage. Adaptirano mlijeko stavljajte u kašice i povrće pa mu na taj način osigurajte potrebnu količinu. U tom slučaju ne treba dodatno i na bočicu.

Pitanja i odgovori

Bilježite bitne trenutke u razvoju i životu djeteta

Besplatno preuzmite aplikaciju LittleDot kojom možete pratiti razvoj Vašeg djeteta, navike spavanja, hranjenje te sve ključne trenutke u njihovom životu.

Možda te zanima:

Neka često postavljena pitanja roditelja

Beba je nemirna, vrišti i ima ispade bijesa. Kako se postaviti prema ovom problemu?

Ne slažem se da moj beba slabo napreduje jer smo muž i ja isto bili sitni kao bebe

Beba ima proljev i krvi u stolici. Je li hrana uzrok?

Sin ima povišenu temperaturu, boli ga glava i cijelo tijelo. Odstranjena mu je slezena (hemolitička anemija). Molim savjet

Partneri