Skip to main content

Meet LittleDot's team of experts who are always available to inquire about your child's health

Look at all the experts
Martina Prusac mag. pharm.

Martina Prusac mag. pharm.

Klinička farmacija , Fitoaromaterapija

Biti ljekarnik za mene nije samo zvanje, nego i poziv!

Po završetku diplomskog studija farmacije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu 2012.godine, počela sam raditi u javnoj ljekarni. Trenutno radim u Ljekarni Draženović u Metkoviću. Završetak fakulteta označio je tek početak usavršavanja specifičnih znanja te sam najprije pohađala stručno usavršavanje iz fitoaromaterapije na Visokom učilištu Krešimir u Zagrebu, a potom krenula na specijalizaciju iz kliničke farmacije koja je u tijeku.

Intenzivno i sa velikim entuzijazmom radim na kontinuiranom usavršavanju jer vjerujem da znanje, vještine i iskustvo doista jesu moć.

Svakodnevno savjetujem roditelje o akutnim zdravstvenim problemima s kojima se susreću (prehlada, povišena tjelesna temperatura, oporavak nakon operacije krajnika, proljev i sl), ali i kroničnim zdravstvenim problemima (atopijski dermatitis, alergijski rinitis, astma, šećerna bolest i sl.). Tijekom savjetovanja smatram bitnim objasniti prirodu bolesti i svrhu propisane terapije jer mi se čini da roditelji i djeca tada lakše primjenjuju upute koje su dobili.

Budući da mi je jedno od područja interesa fitoaromaterapija (grana koja se bavi ljekovitim biljkama i uljima) vrlo rado savjetujem o odabiru vitamina, minerala, ljekovitih biljaka i kozmetičkih proizvoda koji se koriste samostalno ili kao dopuna već propisanoj terapiji.

Stručni sam suradnik Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu na kolegiju Ljekarnička skrb već više godina, a održavam i brojne edukacije ljekarnika u cijeloj Republici Hrvatskoj. Član sam Povjerenstva za unaprijeđenje ljekarničkih usluga pri Hrvatskoj ljekarničkoj komori te član Hrvatskog farmaceutskog društva.

Show a detailed resume

Articles of the author: Martina Prusac

No articles found

Other experts:

prim. prof. dr. sc.  Željka Roje dr. med.

za savjetovanje oko uho-grlo-nos problema kod djece

prof. dr. sc.  Milivoj Jovančević

za sva pitanja o pedijatriji

dr.  Jasna Petrić Duvnjak dr. med.

za sva pitanja u plućima, disanju i alergijama

prim. prof. dr. sc.  Milan Stanojević dr. med.

za pitanja o novorođenčadi i dojenčadi

Note important moments of the development and child's life

Download LittleDot application for free, which you can use to note anything from child's development, sleeping habits, feeding and all important milestones in their life.