Jump to contents
Mentalno
Povjerenstvo za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba<

Podrška na dlanu

Besplatni resursi za djecu, mlade, roditelje i stručnjake o suživotu s pandemijom i potresom

Grad Zagreb i Povjerenstvo za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba

Projekt Podrška jačanju mentalnog zdravlja djece i mladih tijekom i nakon COVID-19 zdravstvene krize i potresa u Gradu Zagrebu

Poštovani,

Pred Vama se nalazi upitnik koji procjenjuje neke aspekte mentalnog zdravlja djece i mladih, koji je za Vas pripremilo Povjerenstvo za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba.

Reakcije djece i odraslih na pandemiju COVID-19 i potrese koji su nas pogodili mogu biti vrlo različite. Pojedina djeca i odrasli osjećaju manju uznemirenost i bez većih teškoća se suočavaju s dnevnim izazovima. Međutim, mnogi od nas mogu biti i dublje pogođeni, što nam pokazuju i brojna istraživanja. Upravo je ovo bio poticaj za osnivanje Povjerenstva za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba, čije je djelovanje usmjereno jačanje psihološke otpornosti djece, mladih i odraslih koji o njima brinu na svim razinama, uključujući obitelj, vrtiće, školu te sustave zdravstvene i socijalne skrbi.

Kako bismo mogli osigurati podršku onoj djeci kojoj je to ovog trenutka potrebno, molimo Vas da kao roditelj ispunite sljedeći upitnik, koji sadrži pitanja o tome kako se posljednje vrijeme osjeća i ponaša Vaše dijete.

Ukoliko imate više djece, molimo da ispunite po jedan upitnik za svako dijete.

Neposredno po ispunjavanju upitnika, na e-mail koji ste naveli ćete dobiti povratnu informaciju o tome kako je Vaše dijete, te preporuku o tome kako mu osigurati dodatnu podršku ukoliko je ona potrebna.

Napominjemo da Vas ispunjavanje upitnika ne obvezuje ni na kakve daljnje postupke.

Vaše sudjelovanje je u potpunosti anonimno i povjerljivo, stoga Vas molimo za iskrenost i otvorenost kako bi povratna informacija bila što točnija i vrijednija za Vaše dijete.

Dobiveni podaci će se analizirati isključivo od strane predstavnika Povjerenstva, na grupnoj razini, kako bismo temeljem tih podataka razvijali programe podrške za djecu i njihove obitelji u prevladavanju izazova s kojima su suočeni i da bismo bolje razumjeli njihovo djelovanje na djecu.

Mentalno zdravlje - anketa

Ovaj upitnik se odnosi na djecu i roditelje koji žive ili pohađaju školu na području grada Zagreba

Pročitao/la sam gore navedeni tekst i pristajem na ispunjavanje upitnika