Jump to contents
Mentalno zdravlje - anketa

Commission for Mental Health of Children and Youth of the City of Zagreb

Easy access to support

Free resources for children, youths, parents and experts on living with the pandemic and earthquakes

Grad Zagreb i Povjerenstvo za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba

Projekt Podrška jačanju mentalnog zdravlja djece i mladih tijekom i nakon COVID-19 zdravstvene krize i potresa u Gradu Zagrebu

Poštovani,

Pred Vama se nalazi upitnik koji procjenjuje neke aspekte mentalnog zdravlja djece i mladih, koji je za Vas pripremilo Povjerenstvo za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba.

Reakcije djece i odraslih na pandemiju COVID-19 i potrese koji su nas pogodili mogu biti vrlo različite. Pojedina djeca i odrasli osjećaju manju uznemirenost i bez većih teškoća se suočavaju s dnevnim izazovima. Međutim, mnogi od nas mogu biti i dublje pogođeni, što nam pokazuju i brojna istraživanja. Upravo je ovo bio poticaj za osnivanje Povjerenstva za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba, čije je djelovanje usmjereno jačanje psihološke otpornosti djece, mladih i odraslih koji o njima brinu na svim razinama, uključujući obitelj, vrtiće, školu te sustave zdravstvene i socijalne skrbi.

Kako bismo mogli osigurati podršku onoj djeci kojoj je to ovog trenutka potrebno, molimo Vas da kao roditelj ispunite sljedeći upitnik, koji sadrži pitanja o tome kako se posljednje vrijeme osjeća i ponaša Vaše dijete.

Ukoliko imate više djece, molimo da ispunite po jedan upitnik za svako dijete.

Neposredno po ispunjavanju upitnika, na e-mail koji ste naveli ćete dobiti povratnu informaciju o tome kako je Vaše dijete, te preporuku o tome kako mu osigurati dodatnu podršku ukoliko je ona potrebna.

Napominjemo da Vas ispunjavanje upitnika ne obvezuje ni na kakve daljnje postupke.

Vaše sudjelovanje je u potpunosti anonimno i povjerljivo, stoga Vas molimo za iskrenost i otvorenost kako bi povratna informacija bila što točnija i vrijednija za Vaše dijete.

Dobiveni podaci će se analizirati isključivo od strane predstavnika Povjerenstva, na grupnoj razini, kako bismo temeljem tih podataka razvijali programe podrške za djecu i njihove obitelji u prevladavanju izazova s kojima su suočeni i da bismo bolje razumjeli njihovo djelovanje na djecu.

Mentalno zdravlje - anketa

Ovaj upitnik se odnosi na djecu i roditelje koji žive ili pohađaju školu na području grada Zagreba

Pročitao/la sam gore navedeni tekst i pristajem na ispunjavanje upitnika